latinica  ћирилица
07/09/2018 |  15:17 | Аутор: СРНА

У суботу промјенљиво, свјежије и мјестимично са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ у суботу се очекује промјенљиво до претежно облачно вријеме, а мјестимично је могућа киша.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Ујутро и прије подне на западу, сјеверу и истоку могућа је киша, док ће у осталим предјелима бити облачно и суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана зона падавина и нестабилности сели се у централни појас, исток и југоисток, тако да ће се у тим регионима јављати повремена киша и пљускови. На западу се очекује престанак падавина и разведравање.

Послије подне могући су пљускови и грмљавина на истоку, југоистоку и југу, а на западу и сјеверозападу биће промјенљиво облачно вријеме уз могућност појаве краткотрајних пљускова.

У Посавини и Семберији биће сунчано и суво, а према вечери доћи ће до разведравање у свим предјелима осим крајњег југоистока, гдје може бити пљускова са грмљавином.

Вјетар ће бити слаб до умјерен.

Јутарња температура ваздуха износиће између 11 и 16, на југу до 18, а највиша дневна износиће између 20 и 25, на југу од 26 до 30 степени Целзијусових, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Бјелашница 12, Чемерно 18, Гацко 20, Хан Пијесак и Калиновик 21, Дринић 22, Невесиње и Соколац 23, Сарајево и Сребреница 25, Фоча, Крупа на Уни, Требиње и Вишеград 26, Билећа, Нови Град и Зворник 27, Бијељина, Бањалука и Добој 28, Бихаћ 29 и Мостар 30 степени Целзијусових.