latinica  ћирилица
07/09/2018 |  16:04 ⇒ 16:05 | Аутор: СРНА

Давидовић - Удовичић: Изузетна сарадња у областима спорта и омладине

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић изјавила је данас да у посљедње четири године између овог и Министарства омладине и спорта Србије постоји изузетно добра сарадња.
Јасмина Давидовић и Вања Удовичић - Фото: СРНА
Јасмина Давидовић и Вања УдовичићФото: СРНА

"Имамо сарадњу на више нивоа, у омладинском сектору, спорту, у међусобној подршци и сарадњи спортских савеза", рекла је Давидовићева новинарима након што је министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић уручио донације спортске опреме бањалучкој Основној школи "Бора Станковић".

Она је нагласила да је школски спорт важан у животу Српске, наводећи примјер одбојкашице репрезентације Србије Тијане Бошковић која је прије седам година била првак на Малим олимпијским играма Српске, а оне су прије двије године укључене у Свјетску федерацију школског спорта уз подршку Министарства омладине и спорта Србије.

"Све то говори колико је важан школски спорт и Мале олимпијске игре у Српској и у свом мандату сам настојала да оне напредују, а у оквиру њих уводимо и нове спортове", рекла је Давидовићева.

Она је уједно изразила захвалност Удовичићу и грађанима Србије за донације у спортској опреми и реквизитима намијењеним основним школама у Српској.

Удовичић је рекао да ће и убудуће бити настављена сарадња у омладинском и спортском сектору, која је на високом нивоу.

"Кроз конкретне донације и акције заједнички поспјешујемо услове када је ријеч о бављењу спортом за узраст основаца, рекреацији грађана Српске и Србије, као и за професионални спорт", рекао је Удовичић.

Он је навео да се донација овој школи састоји од два комплета безбједних голова по најмодернијим стандардима, двије кошаркашке табле, два зглобна обруча, мрежа за одбојку и по 40 лопти, као и да ће овом донацијом бити обухваћене још три основне школе у Српској.

Удовичић је подсјетио да је путем Спортског савеза за школе у Српској донирано још 300 лопти.

Претходно су се Давидовићева и Удовичић састали, те присуствовали пријему који је предсједник Српске Милорад Додик уприличио за одбојкашице Србије и Бугарске, а вечерас ће бити и на пријатељској утакмици ове двије репрезентације.