latinica  ћирилица
10/09/2018 |  14:09 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Тужилаштво: Приједлог за одређивање мјере притвора Марку Чолићу

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука ставио је данас приједлог Окружном суду у Бањалуци за одређивање мјере притвора Марку Чолићу, саопштено је из Тужилаштва.
Окружно јавно тужилаштво Бањалука - Фото: СРНА
Окружно јавно тужилаштво БањалукаФото: СРНА

Саопштење преносимо у цијелости:

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, након испитивања осумњиченог Чолић Марка, рођен 1987.године из Бањалуке, ставио је дана 10.09.2018.године, приједлог Окружном суду у Бањалуци, за одређивање мјере притвора због постојања основане сумње да је заједно са за сада, непознатим лицима или више њих, починио кривично дјело Убиство у покушају из члана 124. став 1. у вези са чланом 22. Кривичног законика Републике Српске.

Употребном телескопских палица и физичке снаге осумњичени је заједно са за сада непознатим лицима или више њих, дана 26.08.2018.године око 20.40.часова, у улици Бановић Страхиње, Град Бањалука, нанио тешке тјелесне повреде у предјелу главе и тијела оштећеном Владимиру Ковачевићу из Бањалуке.

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања основане бојазни да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке и саучеснике, и из разлога ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од најмање пет година или тежа казна, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда-узнемирењу јавности, сходно члану 197. став 1. тачка б. и г Закона о кривичном поступку Републике Српске.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће Судија за претходни поступак Окружног суда у Бања Луци.