latinica  ћирилица
10/09/2018 |  21:32 ⇒ 11/09/2018 | 10:09 | Аутор: РТРС

САД увеле санкције Шпирићу; "Очајнички потез одлазеће амбасадорке"

Сједињене Америчке Државе увеле су санкције Николи Шпирићу, посланику у Представничком дому ПС БиХ и потпредсједнику СНДС-а, објављено је вечерас на званичној страници Стејт департмента.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Како се наводи у одлуци, Шпирићу и члановима његове породице забрањен је улазак у Сједињене Америчке Државе.

Шпирић је за Срну изјавио да је потпуно јасно да је увођење санкција њему и члановима његове породице фрустрација одлазеће амбасадорке САД у БиХ Морин Кормак која је 28 дана пред изборе "повукла посљедњи потез очајника да помогне својим марионетским послушницима са сарајевске сећије, Савезу за промјене".

- Наравно да се немам због чега осјећати кривим у било ком смислу, јер сам за 40 година колико се бавим политиком увијек рачуне полагао свом народу и увијек био на располагању свим истражним и правосудним институцијама у својој земљи. Прије могу рећи да сам поносан, јер је и овим показано колико сметам свима онима који желе лоше мојој Републици Српској и мом српском народу - нагласио је Шпирић.

- Жалим само због тога што у мојој Републици Српској живе и чак претендују на вршење власти људи који не презају ни од чега и који су због њихових ситних интереса у све ово укључили и моју породицу и моју дјецу. Ипак, то ми само додатно учвршћује увјерење да такви не смију никада побиједити, али ме и охрабрује да са својим СНСД-ом још преданије кренем у убједљиву изборну побједу - рекао је Шпирић за Срну.