latinica  ћирилица
11/09/2018 |  16:24 | Аутор: СРНА

Вучић: Потребна јача сарадња српске полиције и Интерпола

Предсједник Србије Александар Вучић указао је данас на састанку са предсједником Међународне организације криминалистичке полиције /Интерпол/ Менгом Хонгвејом потребу за јачањем сарадње српске полиције и Интерпола како би се заједнички супротставили актуелним глобалним изазовима.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је изразио захвалност што Интерпол поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, саопштено је из Службе предсједника Србије за односе са јавношћу.

Он је истакао да се, кроз размјену информација и искустава, јача ефикасност Министарства унутрашњих послова Србије у борби против тероризма, организованог криминала и других безбједносних ризика, попут сајбер-криминала и других злоупотреба информационих технологија.

Вучић је у разговору са Менгом, који је и замјеник кинеског министра јавне безбједности, истакао спремност Србије за јачање полицијске сарадње са Кином.

Менг је рекао је да је Интерпол спреман за јачање сарадње са Србијом и њених безбједносних капацитета, посебно кључне улоге Србије у региону, те да очекује сугестије за будући развој Интерпола.