latinica  ћирилица
12/09/2018 |  18:40 ⇒ 13/09/2018 | 07:52 | Аутор: РТРС

Опозиција на Тргу - Потврда политичке позадине покрета "Правда за Давида"?

Иако се већ мјесецима говори о томе да покрет Правда за Давида својом иконографијом и порукама подсјећа на неке покрете који су у другим земљама изазивали обојене револуције, до сада су чланови групе одбијали такве сличности.

Међутим, у дану када је ПДП-ов кандидат за посланика направио инцидент провокацијом предсједника Републике и премијерке, на Тргу се први пут чује једна ријеч. Револуција!

Само два дана касније, на Тргу се отворено појављују и лидери опозиције... Да ли су тако скуп и дефинитивно укључили у изборну кампању?

Долазак Вукоте Говедарице, Бранислава Бореновића, Игора Црнатка, Адама Шукала и Драшка Станивуковића на Трг Крајине пратила је камера агенције која ради кампању опозицији, и убрзо је на интернету објављен спот. 

Опозиција активно учествује у скупу и иконографији, још из марта. Практично и не крију да је пројекат Правда за Давида, дио њихове предизборне понуде. Након тврдњи да неће бити избора, услиједила је нова - биће револуција, каже Драгичевић.

Ријеч револуција је први пут изговорена. Рука као рука у бројним обојеним револуцијама. Ту су пјесма, свакодневни перформанси, а онда и провокације. Вријеђа се све што носи предзнак Републике Српске, МУП, предсједник, Влада, РТРС, а онда и СПЦ.

Медијски је подршка неизоставна. Невладин сектор, подобни медији, строго контролисане друштвене мреже. Сви остали су противници, сотоне и они које треба вријеђати и нападати. Кроз цијели игроказ провлачи се прича о једној и унитарној БиХ.

Група око Давида је иста као група око Вулића прије неколико година. То крију као змија ноге, као што крију одакле стиже подршка.

Једна је и од чланова Удружењa Приједорчанки Извор. Оног истог које тврди да се у Приједору догодио геноцид над Бошњацима. О томе, али и о другим стварима којима се појединци у Групи баве у наредним данима.