latinica  ћирилица
17/09/2018 |  10:36 ⇒ 10:45 | Аутор: СРНА

Једномјесечни притвор за 12 навијача Црвене звезде

Основни суд у Бијељини одредио је притвор за 12 навијача Фудбалског клуба Црвена звезда који су учествовали у тучи од чијих посљедица је преминуо Александар Пантић из Бијељине, саопштено је из бијељинског Окружног тужилаштва.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Бијељинско Окружно јавно тужилаштво јуче је предложило Окружном суду одређивање притвора против ових лица због сумње да су 15. септембра у 00.15 часова у Дворовима код Бијељине дошли на унапријед договорену тучу са навијачима Фудбалског клуба Партизан, у којој је Пантић задобио повреде од којих је преминуо на путу према Клиничком центру Србије.

Навијачи Црвене звезде понијели су мотке, летве и држалице и кренули према навијачима Партизана и покојног Пантића заједно ударали у главу и тијело у намјери да га убију.

Притвор је одређен за лица чији су иницијали З.М, Б.П, И.Б, Г.М, Л.С, С.Д, П.А, М.Н, М.М, Р.Д, М.Н. и Ј.О, који су осумњичени да су починили кривична дјела убиство и учествовање у тучи, наводи се у саопштењу.

Притвор је одређен због бојазни да би боравак лица на слободи могао довести до ометања истраге и нарушавања јавног реда и мира.

Тужилаштво ће наставити са спровођењем истражних мјера и радњи и према другим лицима због основа сумње да су починили кривично дјело учествовање у тучи.