latinica  ћирилица
17/09/2018 |  14:57 ⇒ 14:57 | Аутор: РТРС

"Част отаџбине" осудило Иванићеву изјаву о мијешању у изборе

Удружење "Част отаџбине" оцијенило је данас да српском члану Предсједништва БиХ Младену Иванићу смета то што ће предсједник Србије Александар Вучић доћи на отварање новог објекта бонице у Источном Сарајеву, али не и "енглески обавјештајци и специјалци који су дошли у Сарајево да обезбиједе `демократско` спровођење избора у Републици Српској".
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs) -
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs)

"Њему смета што господин Вучић, заједно са господином Додиком, гради по Републици Српској мостове, путеве, школе, вртиће, а у плану су изградња хидроцентрала, термоелектрана, ауто-путева и још много тога", наводи ово Удружење, које је осудило изјаву Иванића да Србија не би требало да се мијеша у изборе у БиХ.

"Част отаџбине" оцјењује да Иванићу смета Србија која је гарант опстанка дејтонске Републике Српске.

Удружење је закључило да опозициони Савез за промјене злоупотребљава борачку популацију у Републици Српској за предизборну кампању, истичући да је у истом контексту и ултиматум Влади Републике Српске да потпише меморандум којим би се, наводно, ријешио низ статусних питања бораца и пријетња сазивањем сабора српских бораца.

"Част отаџбине" сматра да је циљ тога да се изазове незадовољство бораца и преточи у неред на улицама, те закључује да је том ултиматуму, као и иницијативи "Правда за Давида", циљ да се "створи критична маса народа, спријечи одржавање избора, а у случају побједе владајуће коалиције спријечи имплементација резултата избора".

Ово уружење истиче да су учестали напади опозиције на старјешине војске Републике Српске "које су часно и поштено браниле српски народ и стварале Републику Српску уграђујући у њене темеље своје животе и делове свога тела".

"Подржавамо удружење старешина у Републици Српској из Бањалуе у ријешености да бране часне ликове наших колега. Ваљда ће и опозиција схватити да народ који напада и руши своју војску мора слушати туђина", закључује се у саопштењу.