latinica  ћирилица
21/09/2018 |  08:12 ⇒ 16:54 | Аутор: РТРС

Радмановић: Посјета Лаврова Бањалуци важна за читав регион

Бивши члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић рекао је за РТРС да је посјета руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова Бањалуци врло важна, како за Српску, тако и за читав регион.

- Лавров је један од најважнијих свјетских дипломата и он не долази често у земље региона, а долазак у Бањалуку је изузетно важан за све нас - рекао је Радмановић.

Он је истакао да је повод за долазак министра спољних послова Русије у Сарајево, првенствено, посјета Бањалуци и Републици Српској.

- Повод за његов долазак је добар однос предсједника Републике Српске Милорада Додика са руководством Руске Федерације. Све оно што ми из Српске желимо у сарадњи са Русијом они овом посјетом потврђују да желе то исто и да смо прави пријатељи - рекао је он.

Радмановић је нагласио да је забрана уласка у БиХ руском писцу Захару Прилепину срамота за БиХ, посебно за српске представнике на власти у Сарајеву.

- То је срамота не само за члана Предсједништва БиХ из Српске Младена Иванића, већ посебно за министра беѕбједности БиХ Драгана Мектића, без којег то није могло да се деси - навео је он.

Радмановић је истакао да је Сарајево сада у страху шта ће Лавров да каже о том случају.