latinica  ћирилица
21/09/2018 |  09:30 ⇒ 10:35 | Аутор: РТРС

Случај "Драгичевић"- Притворено једно лице

Окружно јавно тужилаштво Бањалука предложио је притвор за лице А.К. у предмету у вези са убиством Давида Драгичевића, потврђено је за РТРС. Незванично сазнајемо да је ријеч о Алену Кукићу, који ради као инжењер у М:тел.
Окружно јавно тужилаштво Бањалука - Фото: РТРС
Окружно јавно тужилаштво БањалукаФото: РТРС

Саопштење Окружног јавног тужилаштва преносимо у цијелости:

У кривичном предмету Окружног јавног тужилаштва Бањалука а у вези са почињеним кривичним дјелом убиство на штету Давида Драгичевића из Бањалуке, тужилац овог Тужилаштва након испитивања осумњиченог лица А.К., рођеног 1982. године из Бањалуке, ставио је дана 20.09.2018. године приједлог Основном суду у Бањалуци за одређивање мјере притвора због постојања основане сумње да је починио кривично дјело Помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела из члана 333 став 2. у вези са ставом 1. Кривичног законика Републике Српске.

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, те из разлога постојања нарочитих околности које указују да би осумњичени могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке сходно члану 197. став 1. тачка б. Закона о кривичном поступку Републике Српске.

Након разматрања приједлога за одређивање мјере притвора судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци, донио је рјешење којим је осумњиченом одредио притвор у трајању од мјесец дана.

Окружно јавно тужилаштво Бањалука и даље интензивно спроводи истрагу у овом предмету.