latinica  ћирилица
25/09/2018 |  13:01 | Аутор: СРНА

У протеклој деценији уложено 140 милиона КМ у развој општине Братунац

Свечаном сједницом Скупштине општине Братунац и уручивањем општинских признања данас је почело обиљежавање 25. септембра, Дана ове општине.
Братунац (Фото: visitmycountry.net) -
Братунац (Фото: visitmycountry.net)

Највећа признања, плакете општине Братунац додијељене су предсједнику Републике Српске Милораду Додику и предсједнику Владе Жељки Цвијановић и биће им уручене приликом њихове данашње посјете овом мјесту.

Повеља општине додијељена је Кошаркашком клубу "Братунац" који се ове године пласирао у Премијер лигу БиХ, што је највећи успјех једног спортског колектива из ове општине.

Уручене су награде од 200 КМ за шест најбољих студената из ове општине, и то најбољи успјех у претходној школској години Младену Павловићу, студенту Правног факултета у Новом Саду, затим студенту друге године Медицинског факултета у Фочи Невени Ћирковић, студенту треће године Факултета техничких наука у Новом Саду Желимиру Тришићу, студенту четврте године Медицинског факултета у Крагујевцу Анђели Ђокић, као и студентту пете године истог факултета Данијелу Јоветићу.

Награду је добио и свршени студент Медицинског факултета у Београду Лука Чучић, који је студије завршио са просјечном оцјеном 9,73.

Награде од 100 КМ добили су сви студенти који имају просјек оцјена виши од девет, али нису били најбољи у својој конкуренцији, као и спортисти из овог мјеста за добре резултате.

Студент Младен Павловић рекао је да му ова награда не значи много у материјалном смислу, али му је велики морални подстицај за даљи рад јер показује да неко прати и брине о младима у овој општини.

Млади љекар Лука Чучић изјавио је да је веома лијепо да средина из које потиче прати његов рад и води рачуна о својим младима и њиховим резултатима, те да то улива самопоуздање и стимулише рад.

"Успјешни млади људи су најбољи амбасадори својих средина и надам се да ће ова пракса бити настављена, али и да квалитет неће представљати само оцјене него све оно што особу чини узорним и примјерним човјеком корисним за средину", истакао је Чучић.

Честитајући награђенима начелник општине Недељко Млађеновић рекао је да су они будућност ове средине и гаранција даљег развоја ове општине.

Он је оцијенио претходну годину веома успјешном за ову општину, истакавши да је у прошлој години завршена изградња новог објекта Дома здравља у вриједности вишој од пет милиона марака, да је изграђен систем за наводњавање пољоприврдних површина на цијелом подручју општине, за шта је идвојено око девет милиона марака.

Млађеновић је рекао да се у овој години реализују пројекти у вриједности од 20 милиона КМ, да је у претходној деценији уложено 140 милиона КМ, истакавши да су обезбијеђени пројекти од 60 милиона КМ за наредни период у овој општини и да то омогућава њен убрзан развој.

"Највећи дио тих средстава обезбиједила је Влада Републике Српске, затим неке међународне организације и општина из свог буџета", појаснио је Млађеновић.

Обиљежавање Дана ове општине наставља се другим активностима, а за 14.00 часова најављена је посјета предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић, када ће бити озваничен завршетак радова и предате на употребу три реконструисане улице, тротоари, паркиралиште и новоуређени парк код нове зграде Дома здравља, чиме ће у цијелости бити реализован пројекат изградње те здравствене установе и уређење простора око тог објекта, односно центра овог мјеста.