latinica  ћирилица
03/10/2018 |  13:22 ⇒ 16:37 | Аутор: СРНА

Притвор осумњиченом за испаљивање зоље у Бањалуци

Окружно јавно тужилаштво Бањалука упутило је приједлог Основном суду у овом граду за одређивање притвора Александру Радићу /42/ из Челинца због сумње да је починио кривично дјело изазивање опште опасности.
Вукота и Радић - Фото: РТРС
Вукота и РадићФото: РТРС

Приједлог за одређивање притвора упућен је и због постојања сумње да је Радић починио кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, саопштено је данас из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Осумњичени је са, за сада, непознатим лицем или више њих, 30. марта око 23.40 часова, на Булевару српске војске 17 у Бањалуци из ручног ракетног бацача М-80, званог "зоља", испалио ракету на пословну зграду "Аграм инвест".

Тужилац је упутио приједлог за одређивање притвора због опасности од бјекства осумњиченог, постојања бојазни да би боравком на слободи могао уништити или уклонити трагове важне за кривични поступак, ометати кривични поступак утицајем на свједоке и саучеснике, као и постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дјело, те ванредних околности, јер је ријеч о кривичном дјелу за које може бити изречена казна затвора од 10 година.

О приједлогу за одређивање притвора одлучиће судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци.

Повезане вијести:
Лукач: Александар Радић, члан СДС-а и Мектићев човјек од повјерења, испалио зољу