latinica  ћирилица
04/10/2018 |  14:19 ⇒ 19:41 | Аутор: СРНА

Лукач: Mектићу треба добар психијатар

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас Срни да је од почетка рата био припадник Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске, односно припадник и командант специјалних јединица, и да су небулозне тврдње о његовој припадности такозваној Армији БиХ.

На питање Срне да прокоментарише наводе да је био "припадник такозване Армије БиХ", а које је на данашњој конференцији за новинаре изнио члан Главног одбора СДС-а Драган Мектић, Лукач је поручио да "Мектићу треба добар психијатар".

"Прије пола године је у јавност такође износио лажи да ме је спасавао у рату и извлачио рањеног, што асолутно није тачно. То су потпуне лажи и то још једном демантујем", истакао је Лукач.

Он је додао да сви припадници његове јединице и сви полицајци знају од када је у полицији, гдје је био и шта је радио.

"Од почетка рата сам био припадник МУП-а Републике Српске, односно припадник и командант специјалних јединица. Изашао сам из рата са чином пуковника и одликован два пута од тадашњег предсједника Српске за исказану храброст у рату и успјешно командовање јединицама. О рањавањима у току рата нећу више ни причати", нагласио је Лукач.

Он је додао да су Мектић и његова странка очито у очајном стању након посљедњих дешавања и због дебакла који ће доживјети на предстојећим изборима.

"Могу само да питам Мектића да ли је он, послије свих прича о паравојним формацијама у Српској које су биле потпуне лажи са његове стране и које је износио срачунато да би нанио штету Српској, формирао паравојну милитантну фракцију у саставу СДС-а која ракетира и гранатира свој народ? Да ли он као што причају неки чланови СДС-а командује том милитантном фракцијом у СДС-у која ракетира у Бањалуци и испаљује `зоље`. Да ли је он тај који је издао наређење да буде испаљена `зоља`? То причају људи из његове странке, а све ће показати истрага", каже Лукач.

Он је рекао да је Александар Радић, којем је одређен притвор због сумње да је испалио "зољу" на пословну зграду концерна "Аграм" у Бањалуци и против којег ће вјероватно бити подигнута оптужница, био у контакту са Мектићем.

"Много фотографија са Мектићем и предсједником СДС-а Вукотом Говедарицом потврђује да је Радић био њихов истакнути члан и они ће то веома брзо морати да објасне народу", поручио је Лукач.