latinica  ћирилица
04/10/2018 |  15:58 ⇒ 19:40 | Аутор: СРНА

Митровић: Пуцају на свој народ по рецепту Алије Изетбеговића

На исти начин на који је армија Алије Изетбеговића испаљиваља гранате по властитом народу на Маркалама, Тузланској капији и улици Васе Мискина у Сарајеву сада коалициони партнери Алијиног сина Бакира испаљују "зоље" на властити народ и на Бањалуку као сједиште најважнијих институција Републике Српске, изјавио је Срни савјетник предсједника Српске Славко Митровић.
Славко Митровић - Фото: РТРС
Славко МитровићФото: РТРС

"Напади на Српску и Полицију Републике Српске трају од како су СДС, ПДП и НДП, заправо Младен Иванић, Вукота Говедарица и Драган Чавић, са Бакиром Изетбеговићем склопили савез за уништење Републике Српске", рекао је Митровић.

Он је нагласио да је застрашујуће сазнање да је "зоља" испаљена на пословну зграду у Бањалуци била у рукама активисте СДС-а Александра Радића и човјека од повјерења предсједника СДС-а и кандидата за предсједника Републике Српске Вукоте Говедарице.

"Муцаве изјаве господина Говедарице да се ради о `извјесном Радићу` кога он не познаје, демантују фотографије на којима се тај Радић на бројним догађајима налази заједно са Говедарицом", истакао је Митровић.

Према његовим ријечима, полако излази на видјело све оно што се радило и ради против Републике Српске и безбједности грађана Бањалуке и то "у режији страних обавјештајних служби уз помагаче из редова самозваног савеза за побједе".

"Сви у Републици Српској сада већ знају да многи догађаји нису случајни, већ су произведени с циљем дестабилизације Републике и њених институција. Активна улога кадра СДС-а у тим срамним настојањима, показује да садашње руководство те партије није само срамота члановима СДС-а, већ су они и срамота Републике Српске. Очигледно је у завршници предизборне кампање, настао нови слоган СДС-а и Вукоте Говедарице - 'Свиће, пукни зољо'", истакао је Митровић.