latinica  ћирилица
05/10/2018 |  07:56 ⇒ 08:05 | Аутор: СРНА

Без проблема у саобраћају

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија без застоја и посебних ограничења, а видљивост је због јутарње магле мјестимично смањена у котлинама и дуж ријечних токова, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Трновица два-Требиње, због изградње водовода за насеље Дражесне Горе, па се саобраћа наизмјенично, једном траком.

У Бањалуци је забрањен саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, свим возилима преко Зеленог моста, свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице у Бањалуци.

Радним данима од 8.00 до 16.00 часова, због деминерских радова, биће получасовних обустава саобраћаја на магистралном путу Фоча-Гацко, у мјесту НП Сутјеска-Прибој, општина Фоча.

Због деминерских радова на путном правцу Брод-Оџак од 8.00 до 18.00 часова радним данима саобраћај се обуставља 30 минута, а возила пропуштају 15 минута.

На магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћај се и даље одвија успорено због в​ећег одрона.

На дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека саобраћај је повремено успорен због санације клизишта.

Саобраћај је, због санације клизишта, потпуно обустављен на регионалном путу Братунац три-Дрињача од 7.00 до 16.00 часова.

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је потпуно обустављен због активираног клизишта.

У источним и централним крајевима Федерације БиХ магла јутрос смањује видљивост, у осталим крајевима магла је слабија, али не утиче битније на одвијање саобраћаја.

На магистралном путу Нови Травник-Бугојно, због реконструкције моста преко ријеке Врбас, саобраћај теретних возила преусмјерен је на магистрални пут преко Травника и Доњег Вакуфа, док путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

На граничним прелазима нема дужих чекања.

Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.