latinica  ћирилица
05/10/2018 |  10:19 ⇒ 10:20 | Аутор: СРНА

Малешевић: Одговорност учитеља у образовању је непроцјењива

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић упутио је данас честитку свим просвјетним радницима поводом Свјетског дана учитеља, истичући да је одговорност учитеља у образовању младих генерација непроцјењива и захтијева поштовање цијелог друштва.
Школа - Фото: B92
ШколаФото: B92

"Учитељски посао се ради срцем, уз много љубави, стрпљења и разумијевања за свако дијете, али представља и привилегију да се стечено знање и искуство преноси ученицима и да се изграђују млади људи. Подучавајући ученике наставним, али и животним лекцијама, учитељи неријетко означе њихов животни пут и успјех", наведено је у честитки.

Малешевић је додао да је због тога увијек присутна подршка Министарства просвјете и културе учитељима и наставницима, који васпитавајући и образујући младе људе, граде сигурну будућност Републике Српске.

"Уз искрену захвалност на уложеном труду и посвећености, свим учитељима, наставницима и професорима желим да остану истрајни и ревносни у свом послу и да воде бригу о безбједном и срећном одрастању наше дјеце јер рад са дјецом је истинска љепота, а пријатељства која настају у школама трају цијелог живота", навео је Малешевић.

УНЕСКО је 1994. године прогласио 5. октобар за Свјетски дан учитеља, у спомен на исти датум из 1966. године када је потписана Препорука о статусу учитеља, и овај дан обиљежава се у више од стотину земаља.