latinica  ћирилица
05/10/2018 |  10:43 ⇒ 11:01 | Аутор: РТРС

ЧАСТ ОТАЏБИНЕ: Сви за Републику Српску

Ми нисмо политичка организација, али су нас догађаји и покушаји рушења институција и Републике Српске у цјелини претекли, и не радимо оно што смо написали у Статуту удружења. Ми треба да се бавимо животним проблемима породица погинулих бораца, инвалида рата, бораца и старјешина ВРС и МУП Српске, наводи се у тексту на сајту Част отаџбине.
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs) -
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs)

Текст преносимо у цијелости:

Једва чекамо да Република Српска што прије постане политички стабилна и да не може више никада да је дестабилизује шака плаћеника колабораната страних обавјештајних служби, а да се ми бавимо оним што је у програму нашег дјеловања. Све ово што се дешава у Републици Српској, почев од наметања неповјерења у институције државе, протесте, терористичких аката, пласирања лажи, стварања лажних афера је класичан примјер специјалног рата према Републици Српској. Све ове активности финансирају и планирају стране обавјештајне службе у сарадњи са ОБА БиХ и колаборантима руководства Савеза за промјене. Главни колаборанти из редова српског народа су Младен Иванић, Мирко Шаровић, Драган Чавић и Драган Мектић.

Бранислав Бореновић, Александра Пандуровић и Вукота Говедарица су крајње наивно упали у замку и политички жртвовани од главних колаборациониста. Преко њихове жртве, жртвована је и најбројнија странка, СДС, због њене историјске улоге. Патриоте из СДС-а имају шансу, да поново преузму историјску улогу и кажу: "не улици" и "не рушењу Републике Српске". Морамо усвојити премису "Република Српске изнад свега". Ми не сумњамо у патриотизам највећег дијела чланства СДС-а, јер смо се заједно са њима борили и стварали Републику Српску. Зар да за шаку крвавих долара који ће завршити у џеповима колаборациониста, Бакир и они што су нас бомбардовали, купе све оно што смо заједно изборили. Зар је нормално да прихватимо оне појединце међу нама које су изабрале стране обав,ештајне службе, а сарајевска чаршија их хвали као најбоље. Да ли је то јасан сигнал за све нас патриоте из било које партије, да морамо сагледати о чему се ради. Или је нормално да прихватимо и слиједимо сугестије и информације које нам долазе из братске Србије и Русије и њихових вођа Путина и Вучића.

Ко има право да сумња и не вјерује људима који располажу непобитним доказима о издаји појединаца из редова српског народа, а они су, наши истински и једини пријатељи. Да ли послије овога има мјеста нашим дилемама, ко је прави избор? Зар и напади страних амбасада и сарајевске чаршије и њихових колаборациониста на предсједника Милорада Додика и премијерку Жељку Цвијановић и министра унутрашњих послова Драгана Лукача не говоре јасно ко стоји на путу остварења њихових циљева, реализацији "исламске декларације" и стварању унитарне Босне. Хаос и улица нам не требају, јер је то погубно за српски народ.

Наша братска Србија се деценијама опоравља од њиховог 5. октобра и улице, па зар нам то није довољна поука? Позивамо народ Републике Српске на саборност, да без сујете, мирно изађемо на изборе и дамо достојан одговор онима који покушавају да угрозе слободу и интегритет Републике Српске. Шанса за наш опстанак, у овом тренутку, је повратак на избврни Дејтонски споразум и обавезно да се сви окупимо око тог циља. Нека мир и љубав завлада међу српским народом и кажимо "не братоубилаштву", "не улици" и "не рушењу Републике Српске".

Извор: Част отаџбине