latinica  ћирилица
05/10/2018 |  10:48 | Аутор: СРНА

Радун: Иванић би прекинуо односе са Русијом, а покварио са Србијом

Уколико би кандидат опозиције за српског члана Председништва БиХ Младен Иванић и њему слични одлучивали о судбини Републике Српске, односи са Русијом би били пресечени, а са Србијом озбиљно поремећени, што у овом моменту може бити погубно по опстанак Српске, оцијенио је политички аналитичар из Београда Бранко Радун.
Бранко Радун (фото: Медија центар Београд) -
Бранко Радун (фото: Медија центар Београд)

"Младена Иванића, као прозападно оријентисаног политичара, Москва види као препреку у добрим односима са Републиком Српском. Уколико би Иванић био у прилици да води Српску то би имало велике последице, пре свега, у односима са Русијом и Србијом. Шта више, Иванић би, под утицајем западних центара моћи, окренуо леђа Русији што би довело до прекида подршке коју Српска има са те стране", истакао је Радун у изјави за Срну.

Он је упозорио да су посљедице губитка подршке Москве тешко сагледиве, али је јасно да развлашћивање, па и укидање Српске постаје реална опција.

"Са друге стране, Иванић упућује и отровне стрелице према властима у Србији 'да се не мешају у изборе' и тиме компликује односе Српске и Србије. Уколико би Иванић и њему слични одлучивали о судбини Српске односи са Русијом би били пресечени, а са Србијом озбиљно поремећени. А то у овом моменту може бити погубно по опстанак Српске", нагласио је Радун.