latinica  ћирилица
05/10/2018 |  13:20 ⇒ 15:46 | Аутор: СРНА

Стевандић: Много новца уложено у креирање сукоба, али вјерујем у народ и полицију

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас Срни да је уложено много негативне енергије и новца да би била подгријана атмосфера и створена напетост и нервоза како би и најмања искрица могла да произведе сукобе у Српској, али да је увјерен да грађани знају да им не требају нереди и да Министарство унутрашњих послова може да сачува мир и осигура безбједност.
Ненад Стевандић -
Ненад Стевандић

Говорећи о вечерашњој завршној трибини СНСД-а на Тргу Републике и окупљању у организацији групе "Правда за Давида" на Тргу Крајине у Бањалуци, Стевандић је истакао да први скуп има све потребне дозволе, а да је други организован без одобрења и да смо имали таква искуства 2015. године.

"Имали смо два велика скупа један поред другог и највећу улогу тада је одиграла Полиција Републике Српске која је сачувала мир, све перфектно организовала и сви су се разишли кућама. Данас је уложено много више негативне енергије и новца да би се подгријала атмосфера и да се створи невјероватна напетост и нервоза да би и најмања искрица могла да произведе сукобе", истакао је Стевандић.

Према његовим ријечима, потпуно је јасно ко на томе ради и ко то прижељкује.

"То се поготово односи на оне који су у рату побјегли и била им је страна пушка, а данас су им `зоље` најмилија оруђа умјесто оловке", каже Стевандић.

Он је увјерен да је народ то препознао и да има перфектно предосјећање шта треба да ради.

"Они који су потпуно свјесни губитка избора размишљају једино у том правцу да би уз инциденте могли да тај крах и пораз сакрију или избјегну и траже неку врсту алибија од властитог пораза, не схватајући колико је то опасно у смислу грађанских немира или нереда у Српској. Сигуран сам да грађани знају да им не требају нереди, камење, тољаге и `зоље`, већ само добра воља и оловке и да у недјељу одлуче како ће се Српска даље развијати и ко ће да је води. То је њихов задатак, а не задатак неких разбијачких група", нагласио је Стевандић.

Истакао је да узимање МУП-а Српске за мету, које траје веома дуго заједно са стварањем напетости и креирањем негативне слике о МУП-у које је добро спонзорисано и финансирано, служи да би био олакшан напад неких група на полицију како би била учињена рањивом.

"То је такође потпуно пропало и ми данас имамо један од најбоље организованих МУП-ова и перфектне специјалне и све друге јединице. Безбједност гарантују институције. Док имамо институције, имамо и државу и безбједност. Зато сви треба да виде ко позива на чување државе и залаже се за безбједност да би наша дјеца могла нормално да расту, а ко су они који се баве ширењем лажи, деструкцијом и позивањем на нереде. Народ ће веома јасно моћи да се опредијели", истакао је Стевандић.

Он је додао да је потпуно сигуран у свијест народа и у његову добру вољу.

"Народ зна да смо сложни и уједињени створили Републику Српску и да ћемо сложни и уједињени да је одбранимо. Они који изазивају нереде проћи ће исто као они који су 1991. и 1992. године стали на супротну страну од воље властитог народа као што су Мирко Пејановић, Татјана Љујић Мијатовић и слични које је историја већ заборавила. Историја споменике прави само градитељима и ствараоцима, а критичаре, опоненте и оне који шире негативну енергију углавном заборави", поручио је Стевандић.