latinica  ћирилица
05/10/2018 |  14:49 | Аутор: СРНА

Исплаћен двоструки износ дјечијег додатка

Фонд за дјечију заштиту Републике Српске исплатио је у овом мјесецу двоструки износ дјечијег додатка за све кориснике у Српској, саопштено је из Фонда.
Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске - Фото: Screenshot
Јавни фонд за дјечију заштиту Републике СрпскеФото: Screenshot

За 18.877 дјеце или 13.080 корисника-родитеља исплаћено је додатних 1.085.000 КМ, а укупно 2.170.000 КМ.

"На овај корак одлучили смо се када су се створили финансијски и пословни резултати који су показали стабилност и добро функционисање Фонда, што је омогућило да се створе додатна средства која смо одмах усмјерили ка нашим корисницима", изјавио је директор Фонда Недељко Јовић.

Јовић је истакао да је одлука реализована, захваљујући иницијативи и подршци Владе Републике Српске и ресорног министарства.

"Захвални смо предсједници Владе Републике Српске Жељки Цвијановић која је показала изразито разумијевање и емпатију према корисницима система дјечије заштите што се показало, не само овом одлуком, него и генералну подршку свим активностима Фонда", рекао је Јовић.

Он је подсјетио и на увођење права на матерински додатак за незапослене породиље у износу од 405 КМ мјесечно, што је пронаталитетна мјера којом се не могу похвалити ни много развијеније државе.

Јовић је додао да Фонд за дјечију заштиту редовно извршава своје обавезе и да је увјерен да ће се, уз пордшку Владе Републике Српске, тако наставити и у будућности.