latinica  ћирилица
05/10/2018 |  15:16 ⇒ 18:06 | Аутор: СРНА

Отворена нова шалтер сала РУГИП-а у Подручној једници Бањалука

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове /РУГИП/ Босиљка Предраговић отворила је данас у просторијама Подручне јединице Бањалука нову шалтер-салу, што ће грађанима омогућити да брже и једноставније остваре своја права из надлежности Управе.
Отворена нова шалтер сала РУГИП-а у Подручној једници Бањалука (Фото: rgurs.org) -
Отворена нова шалтер сала РУГИП-а у Подручној једници Бањалука (Фото: rgurs.org)

У претходном периоду у функцији је било пет, док нова сала има 12 шалтера за рад са странкама да би се смањиле гужве и чекање грађана и других корисника услуга Управе.

Отварањем нове шалтер-сале одвојен је улаз за странке од улаза у управни дио зграде, саопштено је из РУГИП-а.

У протеклом периоду странке су имале могућност да поред шалтера за рад са странкама приступају и канцеларијама референата који раде на рјешавању управних предмета, што је остављало могућност за разне малверзације и злоупотребе, а отварањем нове шалтер сале и раздвајањем улаза то више неће бити могуће, наводи се у саопштењу.

За реконструкцију простора за потребе нове шалтер сале издвојено је 155.000 КМ, а средства су обезбијеђена из намјенских средстава РУГИП-а и кредитних средстава Свјетске банке у оквиру пројекта "Регистрација некретнина" који имплементира Управа.

Ова инвестиција предвиђена је Планом послова премјера и оснивања катастра непокретности за 2018. годину који је донијела Влада Републике Српске.

Подручна јединица Бањалука је највећа од укупно 47 подручних јединица колико има у свом саставу РУГИП.

Након свеобухватне анализе рада утврђено је да Подручна јединица Бањалука у току календарске године заприми више од 100.000 захтјева, а као једна од мјера за побољшање рада подручне јединице планирано је проширење и модернизација шалтер-сале.