latinica  ћирилица
05/10/2018 |  15:27 ⇒ 17:19 | Аутор: РТРС

Шешељ: Западне силе настоје да сломе Републику Српску (ВИДЕО)

У изјави за РТРС народни посланик и предсједник Српске радикалне странке, Војислав Шешељ, оцијенио је да је ситуација у Републици Српској уочи избора озбиљна, прије свега због "мијешања западних сила које настоје да сломе Републику Српску и утопе је у унитарну Босну и Херцеговину".

Вођа радикала је додао да није политички истомишљеник Милорада Додика у свим питањима, али да га подржава у отпору западним силама:

"Видите шта се дешава посљедњих дана, његови конкуренти чак захтјевају да се Србија и Русија не мијешају у изборе у Републици Српској. Пази, молим те. Ни Србија, ни Русија. И ко то тражи? Човјек који је од почетка радио за британске службе, а то је Младен Иванић."

Што се тиче расположења бирача, Војислав Шешељ сматра да побједа кандидата СНСД-а не долази у питање:

"Очекујем да ће народ Републике Српске листом гласати за Милорада Додика. Што се тиче других кандидата, не вјерујем да ће се наћи ико озбиљан ко ће гласати за Драгана Чавића који је заједно са Драганом Микеревићем 2004 - 2005. године формирао ону комисију која је својим извјештајем упропастила Републику Срспску, који су предали више од стотину надлежности Сарајеву и који су формирали радну групу која је направила списак са више од 20.000 Срба осумњичених за злочин у Сребреници. Заиста их треба зауставити."

Шешељ је још једном истако влики утицај странаца на протесте на Тргу Крајине у Бањалуци.

"Чињеница је да то користе Западне амбасаде у Сарајеву, да мотивишу што више људи да изађу на демонстрације против режима, да донесу зло Републици Српској, посебно данас када ће изаћи у исто вријеме они који тзраже правду за Давида и када држе митинг припадници СНСД-а. Апелујем на све грађане Републике Српске да се не укључују ни у какве инциденте. Ми смо чули да се из градова под муслиманском контролом спремају читави аутобуси провокатора. Не дозволите то. Нека се избори заврше у миру."