latinica  ћирилица
05/10/2018 |  16:19 ⇒ 16:20 | Аутор: СРНА

Предсједник Додик испунио обећање, радници предузећа "Орао" примили плату

Предсједник Републике Српске Милорад Додик испунио је своје обећање и данас је радницима Акционарског друштва за производњу и ремонт турбо-млазних мотора "Орао" у Бијељини исплаћена једна плата која је каснила, рекао је шеф финансија и рачуноводства у фирми Ненад Продановић.
"Орао" Бијељина - Фото: РТРС
"Орао" БијељинаФото: РТРС

Током заједничке посјете "Орлу" са министром одбране Србије Александом Вулином 20. септембра, Додик је рекао да је поносан што Српска има овакав производни капацитет и најавио да ће Влада дозначити средства за исплату једне плате, након што су радници компаније раније одлучили да сачекају једну плату да би се могла купити неопходна опрема за производњу.

"То је знак нашег односа према свим њиховим напорима и њиховом истрајавању", навео је Додик.

Подсјећајући на дато обећање, Продановић је рекао новинарима да је дјелатност ове фирме специфична и да су изузетно скупа улагања да би се одржавао корак у трци са технологијом, због чега се управа рјешавала за набавку технички средстава да би се пратио тај корак.

Директор "Орла" Милан Прица рекао је током посјете Додика и Вулина да се нико од 396 радника није бунио због одлуке управе да се сачека са исплатом плате, како би се набавила неопходна опрема за рад.

Новац који је предсједник Републике тада обећао радницима "Орла" Влада Републике Српске јуче је дозначила Привредном друштву "Орао" као једнократну финансијску помоћ од 400.000 КМ, с циљем очувања производње и запослености.

"Орао" је, према одлуци Владе Српске из 2017. године, одређен као друштво од стратешког значаја за Републику Српску.