latinica  ћирилица
05/10/2018 |  17:57 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Задовољство ми је што сам могла да помогнем Дому здравља у Теслићу

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је потребно модернизовати читав Дом здравља у Теслићу, али и изразила задовољство што је донацијом дигиталног мамографа могла да помогне.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Цвијановићева је након уручивања мамографа, вриједног 150.000 КМ, данас у Теслићу рекла да има више захтјева што се тиче Дома здравља, додавши да је потребно све модернизовати, почев од зграде која је стара грађевина.

"Морамо то уредити на пристојан начин, а што се тиче опреме ту ћемо бити на услузи дефинитивно да се обезбиједи све што је потребно. Нема потребе да ни жене ни мушкарци из Теслића одлазе у Добој или било гдје друго због неких основних ствари или прегледа. То се мора обезбиједити овдје и један од тих већих корака је направљен кроз нашу донацију", оцијенила је Цвијановићева.

Она је истакла да јој је задовољство што је као предсједник Владе са министром и својим сарадницима могла да помогне.

Према њеним ријечима, Теслић, "који је сигурно један од љепших градова, заслужује и пуно бољу локалну власт и пажњу".

"Жао ми је што није постојала интеракција локалних власти са републичким властима. Свуда гдје је сарадња била добра, и мање општине пуно боље изгледају и домови здравља и многе друге установе од локалног интереса. Често сам добијала негативне поруке одавде, али кривица никада није била на страни Владе. Ми смо искорачили у сваку општину и нашу локалну заједницу и настојали на све могуће начине да помажемо", нагласила је Цвијановићева.

Она је додала да је обавеза локалних власти да сарађују са свима који ће грађанима омогућити да се изађе у сусрет њиховим потребама.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић рекао је да је разговарано о томе како помоћи и у будућности.

"Циљ нам је да овај дом здравља буде добро и модерно опремљен, да се здравственим радницима омогући квалитетан рад, с циљем да пацијенти буду задовољни. Суштина здравственог система нашег постојања и рада јесте пацијент", поручио је Богданић.

Директор Дома здравља "Свети Сава" Ђурађ Тривуновић подсјетио је да је прије мјесец дана потписан уговор за набавку мамографа и да је ријеч о донацији Владе Републике Српске, односно лично премијера Жељке Цвијановић.

"Желим да се захвалим премијерки и надам се да ће и у наредном периоду за потребе Дома здравља, од инфраструктурних до улагања у опрему, будућа предсједница опет да помогне, будући да је родом из Теслића", рекао је Тривуновић.

Према његовим ријечима, пацијенти су до сада морали ићи у Добој на преглед мамограмом, чиме су губили много времена и новца.

Он је додао да се, имајући у виду досадашњу помоћ Министарства здравља и социјалне заштите и Владе, Дом здравља може надати бољим временима.