latinica  ћирилица
05/10/2018 |  18:31 ⇒ 22:44 | Аутор: РТРС

Предсједница Владе Српске положила камен темељац за изградњу школског објекта у Горњем Теслићу

Премијерка Жељка Цвијановић положила је камен темељац за изградњу школског објекта у Горњем Теслићу, које је у саставу Основне школе "Иво Андрић" Ђулићи.
Теслић: Цвијановић и Богданић поставили камен темељац за школу - Фото: СРНА
Теслић: Цвијановић и Богданић поставили камен темељац за школуФото: СРНА

За градњу објекта биће издвојено око 300 хиљада марака.

Влада је на подручју општине Теслић, за реконструкцију и обнову бројних школских објеката, издвојила 2,2 милиона марака.

Стара монтажна зграда, у којој се школује 60 ђака биће замијењена новим школским објектом. Градња би требало да буде завршена до наредне школске године.

- Два стара објекта којима је већ преко 20 година истекао рок трајања и нису условни за рад и боравак дјеце, ми смо ову иницијативу покретали дуги низ година - наводи Биљана Кузмановић, в.д. директора ОШ "Иво Андрић" Горњи Теслић.

- Ми смо за прву фазу издвојили око 80.000 КМ за грубе грађевинске радове а онда до 250.000 или 300.000 колико буде потребно да се заврши - истакла је премијерка Цвијановић.

Премијерка је у Теслићу обишла и Дом здравља за који је за набавку мамографа издвојено 150.000 марака. Апарат који ће пацијентима значити много, биће у функцији за десетак дана.

- До Добоја наши пацијенти су ишли, гдје су губили по два, три сата у превозу, наручивали се, чекали, а и цијена није баш прилагодљива - напоменуо је Ђурађ Трифуновић, директор Дома здравља у Теслићу.

Списак потреба је подужи, а и зграда Дома здравља треба модернизацију, истичу у овој здравственој установи.

- Морамо то уредити на један пристојан начин а што се тиче опреме ту ћемо стајати и бити на услузи дефинитвно да се обезбиједи све што је потребно - поручила је Цвијановићева.

- Ми смо ту да на неки начин промијенимо стање овдје, нисмо у протеклом периоду имали прилику да помогнемо - рекао је Драган Богданић, министар здравља и социјалне заштите.

Осим мамографа недавно је Дому здравља у Теслићу за потребе службе хитне помоћи, уручен и дефибрилатор.