latinica  ћирилица
05/10/2018 |  22:07 ⇒ 06/10/2018 | 18:13 | Аутор: РТРС

Каран: Српска је земља демократије (ВИДЕО)

Дешавања у Бањалуци била су и тема наше емисије Пост фактум. У емисији је поручено да је Република Српска данас показала да је земља демократије и да свако може несметано да изнесе своје мишљење.
Пост фактум, гости емисије Синиша Каран и Слободан Жупљанин - Фото: РТРС
Пост фактум, гости емисије Синиша Каран и Слободан ЖупљанинФото: РТРС

Генерални секретар Службе предсједника Републике Српске Синиша Каран, рекао је да многи покушавају страдање 21-годишњег Давида Драгичевића да искористе за обрачун са представницима Власти Српске.

"Република Српска гарантује свим нашим грађанима широку лепезу људских права и слобода и ево право и слобода да јавно испољвате своје мишљење и свој став, иако скуп био непријављен. У том смислу желим да посебну чињеницу и снагу Републике Српске да има сензибилитет и да је то њена уставна обавеза да сви наши грађани могу јавно и слободно да изражавају своје мишљење, истакао је Каран.

Оно што је најважније, закључио је декан Факултета за безбједност и заштиту Независног универзитета у Бањалуци Слободан Жупљанин, је чињеница да су припадници МУП-а и били на врхгунцу задатка и обезбједили да све прође без инцидената.

"Памтимо кроз историју, а памтимо и кроз историју Републике Српске, мало је оних и скоро да их нема, који су до истине, правде и слободе дошли на улици или тргу. Истину, правду и слободу грађани могу да остваре једино у сарадњи и кроз институције система. Да се институцијама омогући и дозволи да свој посао обављају без притисака у атмосфери и окружењу које је природно за ту врсту посла", нагласио је Жупљанин.