latinica  ћирилица
05/10/2018 |  22:29 ⇒ 06/10/2018 | 11:29 | Аутор: АТВ

Сбер банка: Сматрамо да је документ лажан (ВИДЕО)

Сходно извршеним анализама и прикупљеним информацијама те потврдама које смо добили, сматрамо да је документ лажан, саопштава то служба за комуникације Сбер банке након што је БН портал објавио документ који наводно приказује стање рачуна Игора Додика у Сбер банци у Русији.
Игор Додик -
Игор Додик

"Сходно извршеним анализама и прикупљеним информацијама те потврдама које смо добили, сматрамо да је документ лажан", кажу из Сбер банке.

АТВ је у посједу оригиналних документа који су употријебљени у сврху дискредитације сина предсједника Милорада Додика. Један оригинални документ гласи на име Владимира Јевгеневича Чашина из Томска из Сибира који је више од три и по хиљаде километара удаљен од Москве. Још три документа, који су у посједу АТВ-а, коришћени су како би се направио један лажни на име Игора Додика.

Све то, утврдила је стручна експертиза у Сбер банци. Као основ за лажирање документа, искориштен је уговор који је фирма Владимира Јевгеневича Чашина Кристал - склопила са Сбер банком још 2007. године.

Име "Кристал" је избрисано и у лажном документу убачено име фирме -"Фруит еко" из Лакташа.

Да се ради о фалсификату, потврђује и анализа коју су извршили стручњаци, нема сумње, кажу вјештаци, да је текст неког документа коригован. Име банкара који је отворио рачун клијенту, нетачно је. То име је у женском, а име по оцу у мушком роду.

На крају првог документа, пише и адреса фирме за станоградњу иза које наводно стоји Игор Додик. На тој адреси, налазе се само стамбене зграде. Према важећем руском законодавству, фирма не може да се отвори и региструје у стамбеном комплексу. Игор Додик поручује да је све ово потврда да је све што је данас објављено на порталу БН телевизије, ноторна лаж.

"Мени је стварно жао што постоје људи који се баве оваквим стварима, монтажама и који, притом, то врло невјешто раде. Ја желим да кажем да је ово једна безочна лаж о мени и мојој породици коју покушавају већ дуже вријеме да облате. Ја ћу свакако да искористим своје право и да тужим све оне који су то измислили и који су пренијели ову информацију. Одлучно још једном демантујем свwе наводе који су се појавили данас око мене и рачуна у Русији", каже Додик.

Штедног рачуна једнако је спорна, утврдили су у Сбер банци утврђено је да је на лажном документу печат који ова банка не користи већ годинама. Ради се о потврди о стању штедног рачуна, на коме има око 17 милиона марака. На једном те истом папиру који је лажиран, наведена су три различита рачуна који се не поклапају ни са бројем који је наведен у лажираном уговору о отварању рачуна.

Стручњаци које смо питали закључују да нигдје нема ни потписа клијента, ни у уговору ни у потврди, тако да је јасно да су лажирани, а да је фалсификат јако лошег квалитета и аматерски урађен.

----

Оригинална документа можете погледати на линковима:

Линк 1

Линк 2

Линк 3