latinica  ћирилица
09/10/2018 |  16:29 ⇒ 10/10/2018 | 09:17 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Говедарица није предсједник Републике, већ бивши предсједник СДС-а

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да СНСД моли представнике опозиције да престану да се брукају и обмањују грађане Републике Српске, сију мржњу међу грађанима и да коначно послије 12 година прихвате реалност да они нису и никада неће бити избор грађана Српске.
Радован Ковачевић, портпарол СНСД-а - Фото: РТРС
Радован Ковачевић, портпарол СНСД-аФото: РТРС

На питање Срне да прокоментарише тврдње предсјендика СДС-а Вукоте Говедарице "да је он предсједник Српске јер су избори покрадени", Ковачевић је рекао да на то може само да каже да је од чланова СДС-а чуо да он више није ни предсједник своје партије, а не Републике.

Он је позвао кандидате опозиције за највише функције да лично преброје гласове.

- Уколико они желе да гласови буду поново бројани, позивамо Вукоту Говедарицу и Младена Иванића да их они лично преброје и да се увјере да они нису избор грађана Републике Српске и да то никада неће бити - поручио је Ковачевић.

Он је подсјетио да је резултате на које се жале Говедарица и Иванић утврдила Централна изборна комисија БиХ.

- Власт у Српској нема никакав утицај на спровођење избора, нити на Централну изборну комисију. Напротив, власт на нивоу БиХ, која је била катастрофална и тако су је грађани и оцијенили на изборима, у протекле четири године су чинили управо представници опозиције. Одговорност треба да траже једино у својим редовима, а грађани су препознали какав је њихов рад и оцијенили га гласајући првенствено за СНСД и странке владајуће коалиције у Српској - нагласио је Ковачевић.

Према непотпуним прелиминарним резултатима Централне изборне комисије БиХ, у трци за предсједника Српске води кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП Жељка Цвијановић испред кандидата Савеза за побједу Вукоте Говедарице.

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик, према истим подацима, има убједљиву предност над кандидатом Савеза за побједу Младеном Иванићем.