latinica  ћирилица
13/10/2018 |  11:20 ⇒ 11:26 | Аутор: СРНА

Потписан Протокол о сарадњи са друштвом геодетских инжењера

Помоћник директора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове /РУГИПП/ Рајко Божић и предсједник Друштва геодетских инжењера и геометара Републике Српске Душко Никић данас су на Јахорини потписали протокол о сарадњи с циљем унапређења и развоја геодетске струке.
РУГИП - споразум - Фото: РТРС
РУГИП - споразумФото: РТРС

Сарадња РУГИПП-а и Друштва геодетских инжењера огледаће се у организовању стручних савјетовања и семинара, организацији и учешћу на међународним савјетовањима и семинарима, сарадњи у издавању стручног часописа, те размјени искустава у вези са конкретним проблемима у области геодезије, саопштено је из РУГИПП-а.

Овом сарадњом требало би да буду постигнути што бољи резултати у изради и примјени законских и подзаконских аката, те нивоу стручних знања и искустава у области геодезије.

Потписивање протокола о сарадњи уприличено је на дводневном стручном скупу чланова Друштва геодетских инжењера и геометара, који се одржава уз подршку РУГИПП-а.

С циљем развоја геодетске струке, али и ефикаснијег рјешавања имовинско-правних односа, те бољег пружања услуга грађанима, РУГИПП има потписане протоколе о сарадњи и са Архитектонско-грађевинско-геодетским и Правним факултетом Универзитета у Бањалуци, подсјећају из РУГИПП-а.