latinica  ћирилица
07/11/2018 |  17:34 | Аутор: СРНА

Херн: Бизнис-форум - прилика за промоцију дистрикта

Супервизор за Брчко Денис Херн данас је на отварању Другог бизнис-форума нагласио да је тај скуп прилика за промовисање дистрикта као заједнице погодне за инвестирање, првенствено стварањем нових пословних прилика и јачањем партнерства креатора политике и представника пословне заједнице.
Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић и новоименовани супервизор за Брчко Денис Херн - Фото: СРНА
Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић и новоименовани супервизор за Брчко Денис ХернФото: СРНА

Херн, који је и први замјеник високог представника, истакао је потребу стварања повољних услова за развој привреде, наводећи да политичка и институционална стабилност и ефикасност, владавина права и континуирана опредијељеност за реформе стварају оквир који погодује здравој економији и просперитетном друштву, саопштено је из ОХР-а.

Током дана Херн се састао са градоначелником Брчко дистрикта Синишом Милићем, замјеником градоначелника Антом Домићем, те са предсједавајућим Скупштине Еседом Кадрићем и замјеником предсједавајућег Ивом Филиповићем, а на састанку је било ријечи о институционалној стабилности, ефикасности, јачању владавине права и борби против корупције.

Супервизор је похвалио усвајање закона који ће омогућити увођење фискалних каса у Брчком, што је важан допринос борби против сиве економије у БиХ, додаје се у саопштењу.