latinica  ћирилица
30/11/2018 |  12:00 ⇒ 12:53 | Аутор: РТРС

Додик ће тражити учешће Трећег пука ОС БиХ у прослави Дана Републике

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик затражиће да Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук Оружаних снага БиХ учествује на паради на Тргу Крајине поводом 9. јануара, Дана Републике, а уколико не буде удовољено његовом захтјеву, неће тражити постројавање Јединице за одавање почасти, потврђено је за Глас Српске у Одбору за прославу Дана Републике.
Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук - Фото: РТРС
Трећи пјешадијски /Република Српска/ пукФото: РТРС

Један од чланова Одбора потврдио је за Глас Српске да је већ на првој сједници која је одржана у уторак прецизирано да ће на прослави Дана Републике у дефилеу учествовати представници Трећег пука Оружаних снага БиХ који баштини традицију Војске Републике Српске или војска у свечаности уопште неће учествовати.

Српски члан Предсједништва БиХ не жели да се у његову част построји само Јединица за одавање почасти као што је било када је та јединица постројена у част Младена Иванића, већ жели да пук који баштини традицију Војске Републике Српске учествује у паради у част Републике.

Уколико то не буде омогућено, нико из Оружаних снага БиХ неће бити присутан на церемонији поводом Дана Републике - прецизирао је саговорник Гласа Српске.