latinica  ћирилица
30/11/2018 |  14:35 ⇒ 14:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Очигледно је да за нас Србе правде неће бити

То што неко није осуђен из политичких разлога, не значи да није починио злочине, рекао је предсједник Србије Александар Вучић поводом ослобађајуће пресуде Насеру Орићу.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је примијетио да је очигледно да за нас, Србе, неће бити правде.

- Очигледно да наша суза нема родитеља и да ће чак и убијени, преклани, Слободан Илић испасти као да је убијен од ко зна кога или да је извршио самоубиство - рекао је Вучић новинарима у Никозији.

Упркос живим свједоцима који, подсјетио је Вучић, потврђују да је Орић починио злочин, неки се праве да то не чују и не виде.

- Имамо против што се слави неправда и они који су чинили злочине. То што неко није осуђен из политичких разлога не значи да није починио злочин. А за мене је чудо да неко није осуђен, а постоје живи људу који могу да посвједоче - рекао је Вучић.

- Зато треба да се још више боримо за напредак народа, за бољи економски раст и незаборав наших жртава. Кад их други не виде, да ми то радимо, да све те жртве не буду заборављене, као и неки који припадају другом роду, а наши сународници су их погубили - рекао је Вучић.

Додао је и да се знао унапред исход, јер је ријеч о политичкој, а не правној одлуци.