latinica  ћирилица
01/12/2018 |  17:05 | Аутор: Б92

Ривер Плејт одбио да игра против Боке Јуниорс у Мадриду!

Управа Ривер Плејта је саопштила је да не прихвата одлуку КОНМЕБОЛ да се реванш меч финала Купа Либертадорес са Боком Јуниорс одигра у Мадриду.
Ривер Плејт : Бока Јуниорс - Фото: Getty Images
Ривер Плејт : Бока ЈуниорсФото: Getty Images

Први меч одигран у новембру на стадиону Боке Јуниорс завршен је нерјешено, 2:2, а реванш који је требало да се игра на "Монументалу" 24. новембра је два пута одлаган.

Јужноамеричке фудбалске власти су сходнпо свим проблемима договориле са ФИФА да се меч игра 9. децембра на "Сантјаго Бернабеу" у Мариду, али Ривер Плејт одбија ту солуцију.

Одлука КОНМЕБОЛ није наишла на одобравање ни од стране навијача и фудбалске јавности у Аргентини, а Ривер Плејт је саопштио да постоји неколико разлога због којег не желе да играју у Мадриду.

Први је што би се на тај начин оштетили сви они који су купили улазнице за утакмицу које је требало да се одигра на "Монументалу" 24. новембра.

Ривер Плејт је такође поручио да ни у ком случају није одговоран за све што се дешавало на улицама ван стадиона "Монументал".

"Више од 66.000 гледалаца стрпљиво чекало готово осам сати да меч почне, да би се по други пут вратио на стадион дан касније. Тим навијачима је сада неправедно онемогућено да присуствују спектаклу, прије свега због евидентне разлике у цијени улазнице, пута и смјештаја за изабрани стадион у Мадриду. Такође, несхватљиво је како највећи дерби аргентинског фудбала не може да се организује у земљи која је тренутно домаћин састанка Г20. Аргентински фудбал и Фудбалска асоцијација Аргентине не смију дозволити да група хулиугана спријечи одигравање суперкласика у нашој земљи", стоји у саопштењу Ривер Плејта.