latinica  ћирилица
03/12/2018 |  22:46 | Аутор: sportske.net

Ђорђевић: Били смо тим, али увијек може боље!

Кошаркашка репрезентација Србије остварила је важну победу у квалификацијама за Свјетско првенство. Савладна је Грчка 84:61, њима је то био први пораз, а "орловима" сада треба још једна побједа из последња два кола за пласман у Кину. Ипак, селектор Александар Ђорђевић није био сасвим задовољан.
Александар Саша Ђорђевић (Фото: Sputnik/Алексей Филиппов) -
Александар Саша Ђорђевић (Фото: Sputnik/Алексей Филиппов)

 

"Јако, јако важна утакмица. Нико није мислио да ће бити лако, али Грчка није дошла у најбољем саставу, што смо искористили. Мислим да смо у већем дјелу утакмице пробали да испунимо задатке. Нису ми се свидјеле изгубљене лопте, што је посљедица недостатка тренинга и жеље да се удовољи публици од почетка. Били смо јако добар тим, можда и најбољи, дјелили смо лопту, играли смо једноставну кошарку, што је тешко. Ипак, не цјеним нека чудна додавања и нешто чега немамо иначе у игри јер нисмо имали времена да се спремимо. Резултатска кошарка није лијепа, али нама резултат треба. Ипак, енергија је била добра, дефанзивна енергија такође. Грчка је пробала да нас успори зоном, али утакмицу смо завршили у добром духу. Хвала клубовима који су нам изашли у сусрет. Честитам Грчкој на доброј борби и резултату. Нама фали још један корак и надам се да ћемо га направити у једној од наредне двије утакмице", рекао је Ђорђевић.

Последње двије утакмице играју се у гостима и код куће.

"Треба да направимо још један корак, чека нас Израел у посљедњем колу. Биће ту разних калкулација, али идемо корак по корак. Чека нас прво Естонија, видјећемо у каквом ћемо саставу отићи тамо", каже селектор.

Дворана "Александар Николић" била је скоро скроз испуњена.

"Публици хвала, препознају потребу да нас подигну и подрже, ми то изузетно цјенимо. Надам се да су отишли задовољни кућама", рекао је селектор Ђорђевић.

Центар Србије Ђорђе Гагић имао је сличне мисли.

"Имали смо добру утакмицу, играли смо са доста енергије, било је осцилација, али смо све поправили енергијом и тимским духом и тимском игром. Јако сам срећан јер смо се вратили послије пораза и поново имамо побједнички дух. Честитам и осталим играчима, али и ривалу на фер и спортској борби", рекао је Гагић.