latinica  ћирилица
04/12/2018 |  13:36 | Аутор: РТРС

УЕФА избацује Манчестер Сити из Лиге шампиона?

Европска фудбалска федерација би могла да избаци Манчестер Сити из елтног клупског такмичења у сезони 2019/20. уколико се докажу бројне финансијске малверзације енглеског првака.
Манчестер Сити - Фото: Getty Images
Манчестер СитиФото: Getty Images

"Гуардиан" преноси да су Грађани преувелчавали износе спонзорских уговора, самим тим и приходе, како би били у могућности да више новца потроше за куповину нових играча,.

Власник Манчестер Ситија шеик Менсур бин Зајед је наводно директно, приватним новцем, учествовао у покривању дијела клупских трошкова, као и да је тајно финансирао 'грађане' без званичног извјештаја.

Предсједник УЕФА, Александер Чеферин, је потврдио да је покренута истрагу против енглеског првака како би било установљено да ли је било неправилности у приказивању прихода од спонзора.

Манчестер Сити је од Етихада требало да 2015. године добије око 60 милиона фунти. Само осам милиона уплатила је ова авио компанија док је остатак новца стигао директно из Абу Даби Унитед групе, пише у документима које је објавио Фудбал леакс.

Чеферин је истакао да ће Сити "веома брзо сазнати" да ли их и каква казна потенцијално очекује и потврдио је да је истрага при крају.

"Процјењујемо ситуацију. Имамо независну комисију која се бави тиме. Веома брзо ћемо имати одговоре о томе шта ће се догодити у овом конкретном случају", рекао је Чеферин за Тимес.

Извор: Спортклуб