latinica  ћирилица
06/12/2018 |  18:05 ⇒ 18:14 | Аутор: СРНА

Додик, Вучић, Кустурица и Биковић честитали "Спутњику" пети рођендан (ВИДЕО)

Новинска агенција "Спутњик" обиљежава пет година рада, а видео-честитке поводом рођендана упутили су јој предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Србије Александар Вучић, прослављени српски режисер Емир Кустурица и глумац Милош Биковић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је иза "Спутњика" пет веома успјешних година и да је то агенција којој се вјерује.

"Мислим да сте увијек били на правом мјесту у право вријеме и да сте успјели да информишете људе о догађајима и актерима тих догађаја", навео је Додик.

Он је пожелио "Спутњику" све најбоље у будућности, уз очекивање да ће бити још успјешнији.

Предсједник Србије Александар Вучић честитао је "Спутњику" пет година рада, истичући да је тај медиј веома важан извор информисања.

Он је рекао да поштује ставове те агенције и да због могућности да се нешто сагледа из другог угла свакодневно чита и понекад слуша "Спутњикове" вијести.

Вучић је захвалио "Спутњику" за, како је рекао, добар посао који је та агенција радила.

Кустурица је рекао да је "избалансиран свијет доказ да нам вриједи то што имамо `Спутњик`".

"Сретан рођендан и хвала Богу да на овом свијету има више, а посебно оних извора који воде рачуна о томе шта је истина, а шта није. Живимо у времену у којем елита, углавном финансијска и банкарска, ствара привид истине која не само да нам не одговара, него је најчешћа вјештачка и лаж", навео је Кустурица, честитајући рођендан "Спутњику".

Биковић је нагласио да је "Спутњик" обиљежио медијски простор Србије у протеклих пет година и пожелио агенцији још више успјеха.

"Спутњик" је основала међународна информативна агенција "Росија севодња", а чине га веб-сајтови и радио-станице на више од 30 језика.

Агенција има регионална представништва у САД, Кини, Великој Британији, Бразилу, Јапану.

"Спутњик" Србија почео је са радом 2015. године.