latinica  ћирилица
06/12/2018 |  21:19 ⇒ 21:22 | Аутор: sportske.net

Евролига: У "Морачи" пала и Барса

Кошаркаши Будућности у мечу 10. кола Евролиге савладали су Барселону (67:64). Подгоричани су тако дошли до треће побједе у најјачем клупском такмичењу.
Будућност - Барселона (фото: twitter.com/FCBbasket) -
Будућност - Барселона (фото: twitter.com/FCBbasket)

Прави херој је Немања Гордић који је при резултату 54:59 у корист Барселоне преузео ствар у своје руке и серијом 8:0 (све поене је постигао он) довео Будућност до предности коју није испуштала до краја утакмице.

Читаву утакмицу је било прилично неизвјесно, Барселона је имала предност углавном током меча (највећа од 6 поена почетком треће четвртине), а онда права драма у последњих минут у Морачи.

Након Гордићеве поменуте серије, Будућност је створила и +5, али је у последњи минут Барса ушла са само три поена заостатка.

Када је Ерл Кларк блокирао противника на 25 секунди до краја сви су мислили да је готово, али није било тако јер је Гордић изгубио лопту на 17 секунди до краја, а након тога је направио фаул за три слободна бацања Криса Синглтона. Сва три је погодио, али је Будућност имала све у својим рукама.

Едвин Џексон на другој страни погађа два бацања, било је +3 за Будућност на 5 секунди до краја, пола је истекло до фаула који је направио Николић, а Ханга промашује тројку за продужетак.

Ерл Кларк и Немања Гордић су имали по 12 поена, а Данило Николић 11. Адам Ханга најбољи код Барсе са 12 поена.