latinica  ћирилица
06/01/2019 |  16:45 ⇒ 18:52 | Аутор: Блиц

Џони Деп у Београду снима нови филм

Звијезда филмова "Пирати са Кариба" "Убиство у Оријент Експресу" и "Фантастичне звијери" у Београд стиже крајем јануара, гдје ће провести неколико недјеља како би наставио снимање филма "Минамата", о славном ратном фотографу Еугену Смиту, сазнаје Блиц.

Славни глумац почео је снимање филма у Јапану, који ће се бавити животном причом легендарног фотографа који је разоткрио тровање живом становника јапанског града Минамата, које је проузроковано испуштањем тешких метала из хемијске фабрике Чисо.

Очекује се да ће Деп већ посљедње седмице јануара стићи у Београд, гдје ће наставити са снимањем.

Депов агент боравио је крајем децембра у Београду да би договорио посљедње детаље са српским дијелом екипе око снимања филма и његовог боравка у граду. Ако се снимање у Јапану заврши у планираном времену, Деп ће с екипом стићи у Београд посљедње недјеље јануара, навео је извор.

Глумац је познат по томе да је врло професионалан у свом послу и да не воли да га ишта омета током снимања, зато се спремају посебне мјере сигурности како би Деп могао несметано да снима у Београду.

Ово није први пут да Деп долази у Београд, па дио организације у Београду тачно зна какву приватност треба да му понуде, али и активности. Такође, потрудили су се да Депу и остатку екипе ништа не недостаје ни у једном тренутку, па ће сем српским специјалитета имати изобиље многих других ђаконија из интернационалних кухиња, каже извор.

Након Србије, планирано је да Деп настави снимање у Црној Гори.

Крајем фебруара и почетком марта филмска екипа, укључујући и главног глумца, снимаће двије седмице у Тивту. Дио сета ће морати да се гради у студију, јер се ради о специфичном периоду и радња се дијелом дешава у Њујорку, а дијелом у Јапану, истакао је директор куће "Wоrk in Progress" Александар Тадић.