latinica  ћирилица
08/01/2019 |  19:07 ⇒ 22:30 | Аутор: РТРС

Предсједница Српске: Појединци желе да улица формира власт

Поједиине политичке партије, покрети и политичари заговарају концепт да улица формира власт, а улица не може да формира власт. Они желе да улица диктира правила, а не институције и злоупотребили су трагедију породице Драгичевић, рекла је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у традициналном интервјуу та РТРС поводом Дана Републике.

"Желим да одвојим породичну трагедију од онога што се дешавало и наравно емпатију сваког нормалног човјека који и жели да се дође до истине и правде, али сад имамо појединце који покушавају да побјегну и кажу да немају ништа са тим", каже Цвијановић.

Она је истакла да је политичка злоупотреба овдје велики проблем.

Стабилност је, каже, очувана и након политизације трагедије породице Драгичевић из Бањалуке и својеврсне негације резултата избора.

"Погледате неке друге државе у окружењу и видите на који начин су смјењиване власти, на који начин су прављени немири, на који начин се улазило или покушало ући у Скупштину. Онда из тога није тешко извући закључак", рекла је Цвијановићева,

Цвијановићева истиче да су грађани више него икад свјесни важности очувања Републике Српске. Додаје да је Српска једини функционалан дио Босне и Херцеговине и да је отпорна на било какве потресе унутар БиХ и региона.

"Кад би сутра дошло до колапса система у оквиру БиХ, гарантујем да је Република Српска та која аспсолутно може да функционише и у року 24 часа или 48 часова успостави комплетан функционалан систем као да се ништа није десило у окружењу", нагласила је предсједница Српске.

Предсједница Цвијановић истиче да је Српска, упркос непрестаним покушајима злонамјерника да буде приказана као подручје паравојних формација, прекомјерно наоружаног МУП-а или економског суноврата, остварила напредак.