latinica  ћирилица
04/02/2019 |  16:38 ⇒ 16:44 | Аутор: СРНА

Миљан Алексић осуђен на годину дана условно

Суд БиХ првостепено је осудио Миљана Алексића из Билеће на годину дана условно и изрекао му новчану казну од 20.000 КМ због почињеног кривичног дјела пореске утаје.
Миљан Алексић (фото:Moja Hercegovina) -
Миљан Алексић (фото:Moja Hercegovina)

Пресуда неће бити извршена уколико Алексић у року од три године од дана правоснажности пресуде не почини ново кривично дјело, саопштено је из Суда БиХ

Алексићу је одузета противправно стечена имовинска корист од 135.884 КМ, на који начин је извршена репарација штете почињена кривичним дјелом.

Оптужени је као директор фирме "Алексић комерц" из Билеће избјегао да плати давања прописана пореским законодавством БиХ пружањем лажних података о чињеницама које су од утицаја на утврђивање износа обавеза.

Фирма "Алексић комерц" одговорна је што је као правно лице располагала противправно оствареном имовинском користи у износу од 135.884 КМ, коју је у име, за рачун и у корист те фирме остварио Алексић.

На овај начин, правно лице "Алексић комерц" починило је кривично дјело пореске утаје, те му је Суд изрекао новчану казну у износу од 10.000 КМ, додаје се у саопштењу.