latinica  ћирилица
05/02/2019 |  16:02 ⇒ 16:09 | Аутор: СРНА

Тривић - Сандерс: Безбједност ученика у школама на првом мјесту

Безбједност дјеце у школама нам је на првом мјесту и у сарадњи са другим министарствима и међународним партнерима јачаћемо активности на спречавању вршњачког насиља, рекла је данас министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.
Наталија Тривић и Дејвид Сандерс - Фото: СРНА
Наталија Тривић и Дејвид СандерсФото: СРНА

Тривићева је током разговора у Бањалуци са шефом Канцеларије Агенције УН за родну равноправност и оснаживање жена у БиХ Дејвидом Сандерсом о могућностима сарадње у области превенције вршњачког насиља, истакла опредјељење министарства просвјете и културе да интензивира активности у области безбједности ученика у школама.

Из Министарства просвјете и културе саопштено је да су се саговорници сагласили да је потребна шира промоција ненасилног понашања и да треба радити на смањењу толеранције на насилно друштво.

Сандерс је представио дјелокруг рада, стандарде и ангажман Агенције УН за родну равноправност и оснаживање жена у спречавању насиља над женама и породичног насиља, са посебним освртом на иновативне програме спречавања насиља које ова организација спроводи у средњим школама у БиХ.