latinica  ћирилица
08/02/2019 |  15:13 | Аутор: СРНА

СИПА није изузимала документацију, радница удаљена са посла

Министарство правде Републике Српске саопштило је данас да Агенција за истраге и заштиту БиХ није изузимала било какву документацију у Министарству, те да су јутрос од Тужилаштва Унско-санског кантона обавијештени да је радница Министарства јуче ухапшена, али не у својству службене особе, и након испитивања пуштена на слободу.
Министарство правде (фото: илустрација) - Фото: РТРС
Министарство правде (фото: илустрација)Фото: РТРС

Из Министарства правде наводе да, према обавјештењу Тужилаштва, Весна Иличић није ухапшена као радница Министарства, те да је министар, у складу са законским овлаштењима, данас донио рјешење о њеном удаљавању из Министарства, које ће трајати док буду постојали разлози за то.

Поводом акције Тужилаштва Унско-санског кантона и Сипе, из Министарства правде Републике Српске наводе да нису били обавијештени о спровођењу било каквих активности.

"Статусом именоване у предмету може се бавити искључиво Кантонално тужилаштво Унско-санског кантона. Министарство правде Српске не може доставити никакве информације у вези са тим", додају из Министарства.

Припадници Сипе јуче су у оквиру оперативне акције "Печат" ухапсили девет лица због постојања основа сумње да су фалсификовала дипломе и свједочанства.

Из Сипе је саопштено да су током акције извршени претреси на осам локација на подручју Велике Кладуше, Цазина, Бужима, Новог Града, Козарске Дубице, Приједора, Бањалуке и Брчко дистрикта, те одузето више мобилних телефона са СИМ картицама, лаптоп, диплома о завршеном школовању, свједочанстава о завршеним разредима средње стручне спреме и друга документација за коју се сумња да је фалсификована, као и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.