latinica  ћирилица
09/02/2019 |  15:24 | Аутор: СРНА

Јокић оборио рекорд Чембрлејна стар 52 године

Српски кошаркаш Никола Јокић срушио је рекорд легенде НБА лиге Вилта Чембрлејна, стар 52 године, по броју трипл-дабл утакмица до Ол стар наступа у најјачој кошаркашкој лиги на свијету.
Никола Јокић - Фото: Тwitter
Никола ЈокићФото: Тwitter

Чебрлејн је имао девет трипл-дабл утакмица до Ол стар меча, а Јокић их има 11, преносе београдски медији.

Јокић је ноћас у поразу свог тима "Денвер Нагетса" у гостима од "Филаделфије" постигао 11. трипл-дабл у сезони са 27 поена и по 10 скокова и асистенција, уз три украдене лопте.

Ово је Јокићев 27. трипл-дабл у каријери, а на листи центара који су остварили двоцифрени учинак на утакмици по броју кошева, скокова и асистенција испред њега је само Чембрлејн са 78.

Јокић се налази на шестом мјесту у трци за најкориснијег играча НБА лиге. Први на листи је Јанис Адетокумбо, а слиједе Џејмс Харден, Пол Џорџ, Стеф Кари и Џоел Ембид.

Српски центар иза себе је оставио Кевина Дурента, Леброна Џејмса, Каваија Ленарда, Кајрија Ирвинга, Ентонија Дејвиса и друге НБА звијезде.

Признање за најкориснијег играча године у НБА лиги - МВП, најважнија је индивидуална награда у кошарци, а њемачки кошаркаш Дирк Новицки једини је играч ван америчког континента који га је освојио.

Што се тиче српских кошаркаша, најближи је био Предраг Стојаковић, који је 2004. године завршио четврти у МВП трци и изгласан је у другу идеалну петорку лиге.

Јокић ове сезоне просјечно биљежи 20,4 поена, 10,5 скокова и 7,7 асистенција.

У посљедњих пет одиграних утакмица Јокићу је недостајао само један скок да забиљежи четири трипл-дабл учинка.