latinica  ћирилица
10/02/2019 |  12:41 ⇒ 11/02/2019 | 09:02 | Аутор: СРНА

Бореновић: Не желим да коментаришем Станивуковићеве потезе

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић није желио да одговори на питање Срне да ли је тачна вијест да предсједник бањалучког одбора ове странке Драшко Станивуковић подржава протесте опозиције у Београду, а коју су пренијели поједини београдски медији.
Бранислав Бореновић (Фото: 6yka.com) -
Бранислав Бореновић (Фото: 6yka.com)

Бореновић је рекао да не може да коментарише, како каже, лажне портале и лажне вијести.

"Не желим да коментаришем лажне портале и лажне вијести и срамота је да Јавни сервис Републике Српске преузима непотписане лажне информације са лажних портала", изјавио је Бореновић.

На питање новинара Срне да ли је лажна вијест да Станивуковић подржава протесте опозиције у Србији против предсједника Александра Вучића, Бореновић је одговорио - "ја сам рекао".

Извори блиски ПДП-у потврдили су Срни да су изјаве Станивуковића да ће подржати протесте против Вучића изазвале пометњу унутар ПДП-а, те да Бореновић, скривајући своје намјере, жели јасно изговорене изјаве Станивуковића да представи као медијске неистине.

Према сазнањима Срне, и појединици из Градског одбор ПДП-а Бијељина, иначе симпатизери Станивуковића, подржали су његову најаву да ће ових дана ићи у Београд и подржати протесте против Вучића.

Поједини медији у Српској и Србији ових дана објавили су да је Станивуковић отворено стао на страну опозиције у Србији и најавио чак и финансијску подршку организаторима протеста "Један од пет милиона".

Према писању појединих медија, Станивуковић је посланику ДС-а у Скупштини Србије Александри Јерков, приликом њене недавне посјете Бањалуци гдје су одржали заједничку конференцију за новинаре, саопштио да је "спреман и финансијски помоћи протесте са 100 хиљада евра".