latinica  ћирилица
11/02/2019 |  13:22 | Аутор: СРНА

ОКС осудио напад на ватерполисте Црвене звезде у Сплиту

Олимпијски комитет Србије осудио је данас напад хулигана на ватерполисте "Црвене звезде" у Сплиту и поручио да је спреман да заштити све спортисте Србије од било које врсте насиља.

"У тренутку када Олимпијски комитет Србије са младим спортистима Србије учествује у регионалном пројекту - Европском олимпијском фестивалу младих /ЕЈОФ 2019/ у Сарајеву и Источном Сарајеву, који има за циљ спајање народа и враћање у стање мира и међусобног уважавања, имамо ситуацију да појединци чине управо супротно", саопштено је из овог комитета.

У саопштењу је наведено да олимпизам гаји најљепше људске и животне вриједности и пропагира ширење мира, љубави, толеранције и разумијевања, због чега спорт и јесте мета оних појединаца који се томе опиру.

"Олимпијски комитет Србије остаје опредељен да пружи подршку и заштити од било које врсте насиља, како у овом тренутку ватерполисте `Црвене звезде` , тако и све спортисте Србије", наводе из Олимпијског комитета Србије.

Четворица ватерполиста "Црвене звезде" су у суботу, 9. фебруара, нападнута палицама и ножевима на сплитској Риви уочи утакмице са "Морнаром" у Регионалној лиги.

Голман ватерполо клуба "Црвена звезда" Александро Краљ, који је морао да скочи у море да би се спасио од нападача, сломио је нос, Душан Васић је задобио ударце у леђа, а Милош Максимовић у ногу.

Званични Београд осудио је напад на спортисте Србије и упутио Хрватској протестну ноту.