latinica  ћирилица
11/02/2019 |  15:26 ⇒ 15:27 | Аутор: СРНА

Бећковић у жирију 47. Књижевних сусрета на Козари

У жири 47. Књижевних сусрета на Козари данас су именовани академик Матија Бећковић, професор Филозофског факултета у Нишу Горан Максимовић и виши асистент на Филолошком факултету у Бањалуци Андреа Марић, саопштено је данас из Градске управе Приједор.
Матија Бећковић - Фото: РТРС
Матија БећковићФото: РТРС

Нови жири именован је на првој сједници Организационог одбора, са задатком да изабере лауреата овогодишње награде "Скендер Куленовић" за најбољег књижевног ствараоца, без обзира на књижевни род и актуелну књижевну продукцију.

Књижевни сусрети на Козари биће одржани од 17. до 21. септембра, а данас су усаглашени оквирни програм, правилник о наградама и приједлог учесника.

Сједницом, којој је предсједавао градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, почеле су и припреме за овогодишње Књижевне сусрете.

Било је ријечи и о плану издавачке дјелатности за ову годину у оквиру којег ће, према најавама уређивачког одбора, до одржавања Књижевних сусрета, бити припремљено пет нових књига, изабраних дјела Љубомира Симовића, Матије Бећковића, Милосава Тешића, Љубивоја Ршумовића и Драгана Колунџије.