latinica  ћирилица
12/02/2019 |  15:40 ⇒ 16:33 | Аутор: Б92

И Реал у игри, "краљеви" за Јовића нуде 45 милиона евра

Послије интересовања Барселоне, у трку за нападача Ајнтрахта Луку Јовића укључио се и љути ривал Каталонаца, Реал Мадрид.
Лука Јовић - Фото: РТРС
Лука ЈовићФото: РТРС

Два дана пошто је обљављено да скаути првака Шпаније помно прате игре репрезентативца Србије, стигла је вијест да је и Реал у игри и да је чак у предности у односу на клуб са стадиона "Камп Ноу".

Јовић, који је тренутно лидер на листи стријелаца у првенству Њемачке са 14 голова, озбиљно је привукао пажњу краљевског клуба који је спреман да пошаље понуду у висини од 45 милиона евра.

Откако је на Валд стадион стигао из редова Бенфике на позајмицу, Јовић је прави хит у Бундеслиги. Он чини ударну песницу нападачког трија са Антом Ребићем и Себастијаном Халером, који су с њим заједно постигли 70 одсто свих голова екипе у овој сезони.

Иначе Јовић је и даље уговором везан за Бенфику, али када је прављен договор о позајмици, Нијемци су унијели клаузулу по којој имају право откупа уговора за само седам милиона евра.

Нема сумње да је то био фантастичан потез спортског директора Фредија Бобића, јер ће у случају да откупе уговор Јовића, што се може очекивати, послије тога моћи вишеструко да зараде.

Јовићева тржишна вриједност се само у посљедња четири мјесеца увећала двоструко. Према сајту "Трансфермаркт", она је у октобру била 20 милиона, а сада је минимално 40 милиона.

Осим што је пружао одличне партије у Бундеслиги, Јовић је блистао и у Лиги Европе. Клуб из Франкфурта је у групној фази забиљежио свих шест побједа, а Јовић је постигао пет голова.

Просјек постизања голова
(Бундеслига)

Пако Алкасер (Борусија Д.) на свака 54 минута
Лука Јовић (Ајнтрахт) 94
Марко Ројс (Борусија Д.) 128
Роберт Левандовски (Бајерн) 138
Тимо Вернер (Лајпциг)150
Себастијан Халер (Ајнтрахт Ф.) 157