latinica  ћирилица
18/02/2019 |  16:39 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Рибник добио новог начелника општине

Рибник је, на пријевременим изборима, добио новог начелника општине. Небојша Караћ из СНСД-a, према прелиминарним незваничним резултатима ЦИК-а БиХ, добио је 2162 гласа и тако побиједио противкандидата Николу Стојаковића, из Социјалистичке партије, који је имао хиљаду гласова мање.

Кратак рок, посла пуно. Приоритети познати. Нови начелник Небојша Караћ планира да у непуне двије године, до редовних локалних избора, реализује започете инфраструктуре пројекте и позабави се одласком младих из Рибника.

- Ослоњени смо на шумско газдинство и дрвопрераду, али планирамо да развијамо и туризам. У томе видимо потенцијал - рекао је Караћ.

Планове за развој општине имао је и социјалиста Никола Стојаковић, али ће њихова реализација, засад, на чекање. Свом противкандидату, побједнику пријевремених избора, одмах је синоћ честитао. 

- Најважније је да смо ми на овим изборима остварили раст - изјавио је Стојаковић.

Иако би Караћ, који је тренутно замјеник начелника, нову дужност требало да преузме након што ЦИК потврди резултате, грађани имају различита очекивања. Избори су протекли у демократској атмосфери, кажу у рибничкој ОИК. Од 6.268 регистрованих бирача, на 16 биралишта, право гласа искористило је 3.409 грађана. 

- Имали смо усмене приговоре које смо рјешавали, а није било писмених приговора - истакао је предсједник ОИК Рибник Сава Савић.

Пријевремени избори за начелника Рибника одржани су јер су прије три мјесеца, грађани на референдуму, опозвали тадашњег начелника Раденка Бањца.