latinica  ћирилица
10/03/2019 |  19:18 ⇒ 21:02 | Аутор: РТРС

Бијељина: Агротржни центар добија нови изглед

Бијељинско предузеће АД Град добило је 950.000 КМ кредита, по повољним условима. Сва средства биће уложена у Агротржни центар, како би били побољшани услови за закупце, али и посјетиоце и купце. Планирано је асфалтирање дијела кванташке пијаце, набавка хладњача и значајно инвестирање у бувљу пијацу.

До почетка сезоне на кванташкој пијаци, а то је крај априла мјесеца биће асфалтирано око 7.500 метара квадратних што ће омогућити боље услове боравка и за продавце и купце. Биће повећан и број продајних мјеста.

- Биће изграђено 28 малопродајних мјеста које ћемо понудити сталним закупцима који немају адекватне услове боравка и продаје, нарочито у зимским мјесецима. Биће изграђена квалитетна монтажно-демонтажна продајна мјеста - каже Славиша Цацановић, директор АД Град.

У систем гријања и хлађења на "бувљаку" биће уложено 200.000 КМ, чиме ће се постићи значајне уштеде на годишњем нивоу. Планирано је и прекривање вањског дијела бувље пијаце како би се створили бољи услови за закупце.

- У вишенамјенској хали, популарном бувљаку, реновираћемо унутрашњи и вањски изглед, како бисмо је уредили и на неки начин, учинили брендом сигурне куповине - каже Цацановићева.

Ова улагања кажу из предузећа Град неће повећати цијену закупа која је од 200 до 600 КМ. Зора Симеуновић на "бувљаку" штанд има девет година и радује се најављеним инвестицијама.

- Ми бисмо вољели да услови буду бољи, јер овако наша роба изгледа као половна - каже Симеуновићева.

Врхунац сезоне у бијељинском Агротржном центру је у јулу, августу и септембру када мјесечно овдје прође око 150.000 људи и оствари се дневни приход од уласка и кориштења кванташке пијаце до 10.000 КМ.