latinica  ћирилица
10/03/2019 |  20:17 ⇒ 21:05 | Аутор: РТРС

Вишеград: Није било инцидената и безбједносно интересантних особа

У заштитном појасу и на граничним прелазима у зони одговорности Јединице граничне полиције БиХ у Вишеграду данас ни претходних дана није одржан јавни скуп нити је забиљежен инцидент, а на овом подручју нису евидентиране ни безбједносно интересантне особе нити оне које се доводе у везу са кривичним дјелима или прекршајима, саопштила је Гранична полиција БиХ.

Из Граничне полиције објашњавају да су на подручју у зони одговорности Јединице граничне полиције Вишеград провођене појачане граничне провјере и нису евидентиране особе које се у релевантним базама података доводе у везу с кривичним дјелима или прекршајима у вези јавног реда и мира нити су евидентиране особе које се у базама воде као безбједносно интересантне.

- Током обављених граничних контрола на другој линији провјера возила и особа приликом уласка у БиХ нису пронађени предмети који би могли послужити за почињење прекршаја и кривичних дјела или други спорни предмети - навели су из Граничне полиције БиХ.

Из Гранична полиције напомињу да су сва питања у вези одобравања јавног скупа и јавног реда и мира на подручју Вишеграда у надлежности Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Ово саопштење Граничне полиције услиједило је након бројних реаговања из Федерације БиХ, поводом окупљања припадника Равногорског покрета отаџбине Српске који су у Вишеграду обиљежили 73 године од хапшења команданта Краљеве војске у отаџбини, генерала Драгољуба Драже Михаиловића.

Њихово окупљање осудиле су и амбасаде САД и Велике Британије у БиХ.

РТРС/СРНА